stratologia

Με βάση τον νέο στρατολογικό νόμο που ισχύει από 1.1.06 ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού θεωρούνται όσοι πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Έχουν κύρια και μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό για ένδεκα τουλάχιστον συνεχόμενα έτη, σε μία ή περισσότερες χώρες ( από την ημέρα που προσέρχονται στο Προξενικό Γραφείο και προηγουμένως).

Β. Έχουν βιοποριστική εγκατάσταση και κατοικούν στο εξωτερικό για επτά τουλάχιστον συνεχόμενα έτη, σε μία ή περισσότερες χώρες ( από την ημέρα που προσέρχονται στο Προξενικό Γραφείο και προηγουμένως).

stratologia

Όλοι οι άρρενες που έχουν γεννηθεί από πατέρα ή μητέρα Ελληνικής ιθαγένειας έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να υπηρετήσουν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η πρώτη ουσιαστικά επαφή των προς στράτευση πολιτών με τις Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι η κατάθεση Δελτίου Απογραφής, πραγματοποιείται από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του έτους που αυτοί αρχίζουν να διανύουν το 19ο έτος της ηλικίας τους (για παράδειγμα από τις 2 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου του 2017 δελτίο απογραφής θα καταθέσουν οι γεννηθέντες το 1999). Τους τρεις αυτούς μήνες οι στρατεύσιμοι έχουν υποχρέωση να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο στην Ελλάδα ταχυδρομικώς (συστημένο), ή αυτοπροσώπως στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο, ή στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Λευκωσία.

Για τη βοήθεια των μελών, ο Σύλλογος συνεννοήθηκε με το Προξενικό γραφείο και έχει την έγκριση να μαζέψει τα δελτία απογραφής και να τα παραδώσει συγκεντρωτικά, χωρίς να είναι απαραίτητη η μεμονωμένη μετακίνηση στη Λευκωσία.

tsiknopempti2017Μέσα στα πλαίσια των εορτασμών του Καρναβαλιού ο Δήμος Παραλιμνίου διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 (18:00-21:00) εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση.
Θα βρισκόμαστε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου με δικό μας περίπτερο και θα ψήνουμε νόστιμα, παραδοσιακά, Ελληνικά σουβλάκια και ότι άλλο παραδοσιακό μπορέσουμε.
Θα σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί μια αξέχαστη βραδιά, αλλά και για να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος Ελλαδιτών Ελεύθερης Αμμοχώστου να δημιουργήσεις σχέσεις μεταξύ μας αλλά και δεσμούς με την τοπική κοινωνία.

metafora-doyΟι Ελλαδίτες που προτίθενται να γίνουν ή είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου δηλ. πλέον ζουν και εργάζονται στο νησί είναι υποχρεωμένοι από την ελληνική νομοθεσία να ζητήσουν αλλαγή της φορολογικής τους κατοικίας.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Μαρτίου του επόμενου έτους από το οποίο μετοίκησαν στην Κύπρο (δηλ. τον Μάρτιο 2017 αν μετοίκησαν μέσα στο 2016) ή τέλος πάντων το συντομότερο δυνατό (όχι μετά από 5 χρόνια γιατί θα τρέχετε και δε θα φτάνετε!) θα πρέπει να καταθέσουν (είτε προσωπικά είτε μέσω τρίτου με εξουσιοδότηση επικυρωμένη κατά προτίμηση από το Προξενείο) στο Τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. όπου ανήκουν στην Ελλάδα τρία έντυπα: το Μ0 (μία απλή αίτηση για την αλλαγή φορολογικής κατοικίας), το Μ1 (Δήλωση μεταβολής ατομικών στοιχείων) και το Μ7 (Δήλωση σχέσεων φορολογουμένου για τον ορισμό φορολογικού εκπροσώπου στην Ελλάδα), μία υπεύθυνη δήλωση δική τους (για το ποιον θα ορίσουν φορολογικό εκπρόσωπο) και μία υπεύθυνη δήλωση του φορολογικού εκπροσώπου (ότι αποδέχεται τον ορισμό του).


avraΑγαπητά μέλη του Συλλόγου Ελλαδιτών Ελεύθερης Αμμοχώστου και Ελλαδίτες της ευρύτερης Επαρχίας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου σας καλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 18 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Σάββατο στις 20:00 στην ταβέρνα "Αύρα" στην Αγία Νάπα.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους από κοντά και για να διασκεδάσουμε "Ελληνικά".

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για το σύλλογό μας.

Τιμή ανά άτομο με μενού "μεζέδες" και κυπριακό ποτό δωρεάν:

- Ενήλικες 17,5 ευρώ

Ενδιαφέροντα

WebSMS - Web design - Internet Marketing

sms offers 1

StanleyBet για πολλά κέρδη στο Παραλίμνι

stanleybet

Ελληνικό σουβλάκι από τον Σουκρή

soukris

Pledin με ένα τηλέφωνο σπίτι σας

37.jpg

Παραλίμνι, Αμμόχωστος